Nyhetsoversikt

koronatest

32 personer smittet i utbruddet

- Unge bør ta pause fra fester og være obs på symptomer.

Totalt er nå 32 personer smittet med covid-19 i utbruddet etter private sammenkomster på Hadeland 2.–3. juli. De smittede er hovedsakelig ungdom i alderen 15–20 år. De fleste har hatt milde symptomer, som lett forkjølelse, hodepine og noe tap av smak- og luktesans.

17 av de smittede er bosatt i Gran kommune, 8 bor i Jevnaker, 6 bor i Lunner og 1 bor i Ringerike. Det er nærkontakter i alle de fire kommunene og i Hole kommune, som venter på testsvar.

Ungdom som har vært på fest bør teste seg

Kommuneoverlegene på Hadeland og i Ringerike og Hole ber nå ungdom som har vært på fest og andre sosiale samlinger i juli om å være obs på symptomer og ta en koronatest.

– Har ungdommene vært på fest i løpet av den siste halvannen uka, er det lurt å ta en koronatest. Vi oppfordrer ungdom til å være ekstra oppmerksomme nå, ta en pause fra festingen de neste to ukene og bidra til å redusere risikoen for mer utbredt smittespredningen, sier kommuneoverlegene.

De viser til de godt kjente anbefalingene:
- Hold god avstand.
- Vær nøye med håndhygiene.
- Bli hjemme når du er syk.
- Reduser hvor mange du er sammen med hver dag og hvor mange grupper du er med i.

Påvist delta-variant

Resultatet av sekvenseringen for flere av de positive testene er nå klart. Det er påvist at det dreier seg om deltavarianten av viruset (tidligere kalt indisk variant).

– Som kjent er denne varianten av viruset mer smittsom og vi jobber nå tett sammen på tvers av kommunegrensene for å ramme inn og slå ned utbruddet, sier  kommuneoverlegene i de fem kommunene.

For personer bosatt i Lunner og Gran

For personer bosatt i Ringerike