Nyhetsoversikt

Lunner bibliotek

Åpningsfest på biblioteket 24. september

Lørdag 24. september kl. 13.00 blir det offisiell åpning av det nye biblioteket i Lunner.

Biblioteksjef Päivi Särkelä
Biblioteksjef Päivi Särkelä ønsker velkommen til åpningsfest i biblioteket lørdag 24. september.
Lunner bibliotek interiør.
Lunner bibliotek har flyttet inn i lyse og moderne lokaler.
Lesekrok for barn, Lunner bibliotek
Biblioteket har en egen lesekrok for de yngste som er på besøk.
Møterommet på biblioteket i Lunner.
Møterommet på biblioteket kan benyttes av lag og foreninger.

Det nye biblioteket i Lunner har vært åpent for publikum siden slutten av april, og nå er tiden inne for en offisiell markering av  de nye, flotte bibliotekslokalene på Frøystad. Lørdag 24. september inviteres det til åpningsseremoni og åpningsfest med en rekke aktiviteter.

Forfatterbesøk og lesestund for barn

Åpningsfesten starter klokken 13 med offsiell åpning ved ordfører Harald Tyrdal og hilsener fra Karianne Aam, seksjonsleder bibliotek og samfunn i Viken fylkeskommune, Päivi Särkelä, biblioteksjef i Lunner og representanter fra Bibliotekets venner. 

Etter den høytidelige åpningen inviteres det til paneldebatt om hva det skrevne ord betyr for lokal identitet. I panelet møter publikum forfatterne Ingeborg Solbrekken, Stein Buan og Ole Gulbrand Rudsengen, og debatten ledes av bo- og næringsrådgiver i Lunner, Torstein Brandrud. I tillegg skal Rune Arenfeldt Berg presentere sin ferske bok om kalkhistorien i Lunner. 

Mens debatten pågår, kan barn og unge til å bruke bibliotekets lokaler til å tegne og lese. Klokken 14 er det barna som står i sentrum, når skuespiller Camilla Belsvik inviterer til lesestund. 

Som seg hør og bør på en åpningsfest, blir det servert kake, is og kaffe. Det blir også loddsalg med bokpakker som premie, og en velkomstgave (boknett) til de hundre første som kommer på besøk.

Nytt bibliotek - meråpent og moderne

Med det nye biblioteket har Lunner kommune fått et moderne og meråpent bibliotek for innbyggere i alle aldre. I tillegg til et bredt utvalg bøker, tidsskrifter, filmer, brettspill m.m., har biblioteket eget spillrom for barn og unge, lesekroker og et møterom som kan brukes av lag og foreninger. Innen åpningsfesten 24. september vil også den nye ordningen med meråpent bibliotek være på plass.

- Meråpent bibliotek betyr at du har tilgang til biblioteket også utenom åpningstidene. Alle over 18 år kan signere en kontrakt som gir dem mulighet til å besøke biblioteket hver dag mellom klokken 08.00 og 22.00. Lånekort vil sammen med en PIN-kode fungere som adgangskort. Denne ordningen er nå blitt tatt i bruk ved flere biblioteker i Norge, og vi håper og tror dette vil få enda flere til å bruke biblioteket vårt nå som det vil være tilgjengelig fra morgen til kveld hele uka, sier biblioteksjef Päivi Särkelä, som ønsker alle velkommen til åpningsfesten 24. september.