Nyhetsoversikt

Tegning av mennesker og hus

Befolkningsvekst i Lunner

Nå er det 9267 innbyggere i Lunner. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå som ble offentliggjort i dag.


Tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som ble offentliggjort i dag tidlig viser at Lunner nå har 9267 innbyggere. Det er en økning på 123 innbyggere fra 1. januar 2022.

Fra 1. juli 2020 og fram til i dag har befolkningstallet i Lunner økt med 241 innbyggere. Veksten skyldes både et fødselsoverskudd, innflytting fra kommuner sør for oss og bosetning av flyktninger. 

Framstår som attraktive

- Dette er gledelige tall. Befolkningsveksten er med på å opprette et trykk i samfunnsutvikling, samtidig som den er en bekreftelse på at Lunner framstår som en attraktiv kommune for stadig flere. Lunner kommune har, sammen med private utbyggere, lykkes med å legge til rette for mer variert boligbygging som åpenbart er med på å gjøre Lunner til et interessant sted å bosette seg, sier kommunedirektør Dag Flacké, som presenterte tallene for kommunestyret i Lunner i dag.

Han peker også på den den gunstige geografiske beliggenheten Lunner har.

- Slagordet til Lunner er "Gode liv - nær naturen, nær byen!". I Lunner har vi flotte friluftsområder, samtidig som det er kort pendlervei til blant annet Oslo, Hønefoss og Romeriksregionen. Jeg tror det er en forlokkende kombinasjon for mange, sier Flacké.

En viktig ressurs

Lunner har bosatt om lag 50 flyktninger, hovedsakelig fra Ukraina, hittil i år.

- Bakgrunnen for at flyktningene kommer hit er selvsagt svært tragisk med tanke på den urolige situasjonen vi har i verden. Samtidig er dette en viktig ressurs. Blant annet kommer mange av flyktningene med en ettertraktet kompetanse som vi i samarbeid vil dra nytte av, understreker Flacké.