Nyhetsoversikt

koronatest

Koronastatus i Lunner

En svakt økende smittetrend

Den siste uka har vi sett en svakt stigende trend av koronasmitte i Lunner.  - Å teste seg ved koronasymptomer og holde seg hjemme når man er syk er rådene som gjelder, sier kommuneoverlege Bjarne Oure.  


Både på landsbasis og flere steder i landet er det en økning av koronasmitte. I Lunner er det også en stigende trend av covid-19, men dette baserer seg på små tall. I uke 44 var det 7 personer som fikk påvist korona i kommunen.  

- De positive som vi har fulgt opp har hatt milde symptomer av korona, sier kommuneoverlege Bjarne Oure.  

Per 9. november er det 4 personer smittet med covid-19. De nyeste tilfellene ble meldt tirsdag.  
 

Flere tar koronatest 

Det er også en økning i antall personer som tester seg ved teststasjonen, i tillegg til hjemmetester.  

- Det har vært noen skoler har vært berørt av koronasmitte, og det er derfor delt ut hjemmetester for å avdekke om det er flere smittede på de berørte klassetrinnene. Det er ikke avslørt smitte med karakter av utbrudd, forteller kommuneoverlegen. 

Nå kan du også hente gratis koronatest på servicetorget på Lunner rådhus.

Les mer her – Test deg ved symptomer 

 

De grunnleggende rådene 

Etter at vi i slutten av september gikk over til en normal hverdag med økt beredskap har de aller fleste nasjonale restriksjonene blitt fjernet. Det har derfor vært opp til kommunene om å innføre lokale tiltak om smittesituasjonen skulle tilsi det.  

- Vi ser ikke noen vesentlig økning i sykehusinnleggelser og vi har lokalt i Lunner ikke noen utbrudd, forteller Oure.  

Ved helse- og omsorgstjenestene i kommunen er det innført forsterket kontroll med vaksinedekning og innskjerpet bruk av smittevernutstyr for i et føre-var-perspektiv å skulle beskytte de mest sårbare mottakere av helsetjenester. 

I Gran kommune ble det før helga innført forsterket anbefalinger om bruk av munnbind, avstand i det offentlige rom, vurdere bruk av hjemmekontor og begrense antall nærkontakter.  

- Vi følger med på situasjonen og gjør fortløpende vurderinger, men per nå er det ikke behov for lokale forsterkninger av koronatiltakene ut mot befolkningen. Å teste seg ved koronasymptomer og holde seg hjemme når man er syk er rådene som gjelder, sier Oure.