Nyhetsoversikt

corona

Koronaoppdatering: 3 nye smittede gjennom påskehelgen

Lunner har fått melding gjennom påskehelgen om 3 nye smittede med koronavirus. Disse personene og nærkontaktene deres har blitt fulgt opp gjennom høytiden av kommunens smittesporingsteam. 


Nye tilfeller i løpet av påskehelgen

Fredag, 2. april: En ung voksen som allerede var i karantene som nærkontakt. Kjent smittevei og milde symptomer. 

Lørdag, 3. april: En voksen som var allerede i karantene som nærkontakt. Kjent smittevei og milde symptomer. 

Søndag, 4. april: En voksen som testet seg på grunn av lette symptomer. Ukjent smittevei.  

- Tilfeller med ukjent smittevei understreker viktigheten av å teste seg også ved lette luftveissymptomer. Vi setter stor pris på at innbyggere lar seg teste ved minste mistanke om smitte, sier kommuneoverlege Bjarne Oure.  

Teststasjonen ved Gran og Lunner legevakt har holdt åpent for testing i hele påsken. Time for test kan bestilles på www.gran.kommune.no eller på telefon fra 8:00 – 21:00 hver dag: 911 10 580. 

En tidligere kjent smittet innlagt på sykehuset og skrevet ut igjen 

Den 31. mars, ble en av de smittede vosne fra Lunner innlagt på sykehuset. Personen er på bedringens vei, og er nå hjemme igjen. Lunner har dermed ingen innbyggere innlagt på sykehuset med korona per dags dato.  

Status 

Det er per i dag 13 personer i isolasjon i Lunner (bekreftet smittede holdes i isolasjon i 10 dager), o35 personer i karantene. Siden pandemiens start har 112 innbyggere blitt smittet og senere friskmeldt.