Nyhetsoversikt

Koronavaksinering har startet, screenshot fra infofilm

Mer en 4600 har registrert seg i vaksinekø i Lunner

Per fredag formiddag har over 4600 personer i Lunner gjennomført den digitale registreringen som setter dem i kø for å få vaksine mot covid-19.

camilla orbraaten
Koronakoordinator Camilla Worvik Orbraaten

Registrer deg - eller noen du hjelper - i vaksinekø her(krever innlogging med BankID)

-Vi er godt på vei mot målet. 4600 personer utgjør mer enn 60% av alle over 18 år i kommunen. Men vi trenger en siste liten innspurt for å få inn så mange som vi håper på. Det fine er at her kan alle hjelpe til! 

Det sier koronakoordinator Camilla Worvik Orbraaten. 

Du kan hjelpe andre med å registere seg

Kjenner du noen som kanskje ikke har registrert seg? Kanskje du har en eldre pårørende eller bekjent som har vanskelig for å gjøre den digitale registreringen? Gi dem en vennlig påminnelse, og kanskje du kan tilby deg å gjøre det for dem? Registreringsordningen har nemlig mulighet for at du kan logge deg inn og registrere på vegne av andre. 

-Vi tenker at noen har litt vanskelig for å gjøre den digitale registreringen. Enten fordi de ikke er vant til det digitale, eller kanskje ikke har smart-telefon, PC eller BankID. Da kan man enten få hjelp av en man stoler på, eller ringe til koronatelefonen vår på 91119580, mellom 12 og 15 på hverdager. Der sitter det folk klare til å hjelpe deg med å registrere, sier Orbraaten. 

-Vi har heller ikke glemt at ikke alle er "digitale" enda. Alle innbyggere over 75 år har fått brev i posten, og nesten alle over 80 har blitt kontaktet på telefon av oss og fått time til vaksine. 

Se opp for svindelforsøk - vaksinering er gratis

Orbraaten passer samtidig på å advare om forsøk på svindel knyttet til vaksinering. Nasjonal sikkerhetsmyndighet har sendt ut advarsel om dette til alle kommuner. 

-Det viktigste her er å vite at all koronavaksinering og registrering er helt gratis. Dersom noen hevder de skal ha penger av deg for det, er det et svindelforsøk. Si fra til oss dersom du opplever dette. Blir du kontaktet om vaksinering, skal det fremgå tydelig at det er Lunner kommune som kontakter deg, sier Orbraaten, som samtidig understreker at de fortsatt ikke har opplevd dette i Lunner. 

Les mer på vår informasjonside om koronavaksine