Nyhetsoversikt

illustrasjon vaksine covid-19

Nå kan alle over 18 år bestille time til oppfriskningsdose

Vaksineringsteamet i Lunner står klare for å massevaksinere innbyggerne med oppfriskningsdose av koronavaksinen. Nå oppfordres de som er 18 år og eldre til å booke vaksinetime. 


- Det blir to dager med vaksinering hver uke i hele januar, det blir drop-in vaksinering på kveldstid og ved behov kan vi også sette opp flere vaksineringsdager. Vaksineringsteamet er klare, og gleder seg til å møte innbyggerne våre igjen, sier koronakoordinator Camilla Worvik Orbraaten. 

Regjeringens mål er at alle over 18 år skal få satt oppfriskningsdosen i løpet av februar. I Lunner planlegger man derfor tempo på vaksineringen ut fra dette målet.  

- Alle de prioriterte gruppene har fått tilbud om å sette oppfriskningsdosen, og nå er det de som er 18 år eller eldre sin tur for å få denne vaksinedosen, sier Orbraaten. 
 

Når kan man få vaksinen? 

I tillegg til at man må være 18 år eller eldre, så må det ha minst gått 4,5 måneder siden du fikk dose 2.  

- På sensommeren fikk vi tilsendt mange ekstra vaksinedoser, som betyr at det i løpet av de neste ukene er mange som har riktig intervall mellom dosene, forteller koronakoordinatoren.  

- Hva med de som har hatt covid-19? 

- Har du hatt korona i løpet av de tre siste månedene må man vente. Har det gått mer enn tre måneder, så kan du få oppfriskningsdose, forteller hun. 
 

Hvordan bestille time? 

- Vi sender ut jevnlig SMSer til innbyggere som har riktig intervall, men man kan også bestille vaksinetime selv via Helseboka. Da må man logge inn med bank-ID eller tilsvarende og følge stegene gjennom bestillingssiden, forteller Orbraaten. 

Klikk her for å booke time

Som oppfriskningsdoser er både vaksinene fra Pfizer og Moderna godkjente til dette. 

- Vi har noe Moderna-doser og mest Pfizer-doser tilgjengelig i Lunner. Så lenge vi har begge typene, så vil man kunne velge hvilken type man vil ha, sier koronakoordinatoren.  
 

Har du spørsmål om vaksinering? 

Koronakoordinatoren har en klar oppfordring til innbyggerne i kommunen. 

- Si ja til vaksinen og takk ja til alle dosene når du får tilbud. Vi håper derfor at mange nå tar oppfordringen om å booke vaksinetime. Det er mulig både å få dose 1, dose 2 og dose 3, sier hun.  

Har du spørsmål om vaksinering, ta kontakt med koronateamet på koronateamet@lunner.kommune.no eller ring 911 10 580 - tastevalg 3 (Mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 - 12.00)