Nyhetsoversikt

Konstantina Bougonikolou

Ny kommunepsykolog i Lunner

16. august startet Konstantina Bougonikolou som ny kommunepsykolog i Lunner kommune.


Konstantina kommer fra Hellas, og har en mastergrad i Cognitive Science. Fra 2004 har hun jobbet i Leger uten grenser, hvor hun har jobbet flere steder i Afrika, Asia og Midtøsten. Her har hun både jobbet som klinisk psykolog, i tillegg til at hun har vært faglig rådgiver for psykologer.

Nå gleder hun seg til å komme i gang i jobben her i Lunner kommune.

- Nå i starten skal jeg bli kjent og besøke de ulike avdelingene for å se hvilke prosjekter og tiltak som må prioriteres. I rollen kommer jeg ikke til å jobbe med individuelle samtaler, men være en rådgiver for prosjekter, forteller hun.

Den nye kommunepsykologen har bred erfaringsbakgrunn, hovedsakelig fra helsehjelp i humanitære sammenhenger, spesielt i å jobbe med mennesker som har vært utsatt for væpnede konflikter, flukt, naturkatastrofer, seksualisert og kjønnsbasert vold (SGBV), tortur, HIV/AIDS, omskjæring (Female Genital Mutilation) og forskjellige psykiske lidelser.

Konstantina jobber tett sammen med kommuneoverlege Bjarne Oure og kommunalsjef for helse og omsorg Solveig Olerud.

- Jeg er glad i å jobbe med samfunnsnyttige prosjekter og helhetlige tilnærminger. Hvordan vi kan sette i gang forebyggende aktiviteter, og fremme mental helse er en oppgave jeg er veldig opptatt av, forteller hun.

Kjærligheten fant hun i en hadelending og er nå bosatt på Roa.

- Hvordan vil du beskrive deg som person?

- Navnet mitt Konstantina betyr utholdende, og det er nok et ord som beskriver meg som person også. Jeg gir ikke så lett opp, og ønsker å nå målene. Jeg er glad både i navnet mitt og i denne egenskapen, forteller hun.

- Det har hjulpet meg til å tilpasse meg til vanskelige, ustabile, og til dels farlig, humanitære kontekster, slik som Jemen og Palestina, sier hun videre.