Nyhetsoversikt

corona

Ny positiv registrert i Lunner

En Lunner-innbygger har testet positivt for covid-19 denne helgen. Smittesporingsteamet har jobbet med kartlegging av vedkommendes videre kontakter. Disse er satt i karantene og testes. Kilden for smitten er ikke kjent.


-Vi må regne med at vi vil fortsette å få tilfeller av smittede. Det betyr ikke at åpningstiltak reverseres. Det er allikevel en påminnelse om at viruset ikke er borte, og at vi fortsatt må være nøye med å følge retningslinjer, som hygiene og avstand. Vi bør også begrense sosial omgang, unngå håndhilsing og være nøye med berøringsflater og håndhygiene. Skal åpningen av samfunnet fungere, uten at vi får en ny oppblomstring av viruset, krever det at vi alle er flinke til dette, sier kommuneoverlege Bjarne Oure. 

 

Karantenereglene gjelder fortsatt. Alle som har vært i potensiell nærkontakt med en bekreftet smittet, skal settes i karantene. Tenk derfor også på kontinuitet når du planlegger møter og samlinger i jobbsammenheng, slik at færrest mulig rammes av et eventuelt karantenepålegg.

 

Totalt er 201 personer testet i Lunner.