Nyhetsoversikt

Koronavirus

Nyhetsoppdatering tirsdag - 4 nye smittede, 1 person utskrevet fra sykehus

Tirsdag fikk smitteteamet i Lunner kommune fire positive testresultat. Tre av tilfellene var kjente nærkontakter, mens 1 har ukjent smittevei. Pasienten som ble innlagt på sykehus før helgen, ble i dag skrevet ut igjen. 


 

-Med stor sannsynlighet dreier det som smitte via arbeidsplass utenfor kommunen. Det er få nye nærkontakter lokalt som må i karantene som følge av dette tilfellet, informerer kommuneoverlege Bjarne Oure tirsdag kveld. 

De tre andre tilfellene var allerede i karantene som nærkontakter av tidligere smittede, og har derfor ikke selv mange nærkontakter. 

I etterdønningene etter forrige ukes travle uke har smittevernteamet i dag fått svar på 83 tester fra mandag og søndag. Det var altså blant disse at det var 4 positive tester.

Sykehusinnlagt skrevet ut

Personen som ble lagt inn på sykehus før helgen, ble skrevet ut tirsdag. Vedkommende går tilbake i isolasjon og følges opp av koronateamet. 

Risikonivå 3

Kommunen vurderer at vi er på risikonivå 3 (der 1 er lavest og 5 er høyest).  Selv om vi har hatt økt smitte de siste 2 ukene,  har vi hatt stor testaktivitet uten at dette har avdekket nye positive som tyder på "villsmitte." Smittespredningen skjer i all hovedsak innad i familier og kjente nærkontakter. Dette til tross for at langt de fleste smitteklynger er med britisk variant (10 av 11 smitteveier siden 5/3). 

 

Mer informasjon: