Nyhetsoversikt

corona

24.09.2020

Nytt tilfelle av koronasmitte i Lunner

Lunner kommune har torsdag fått ett nytt positivt tilfelle av covid-19-smitte. Smittesporingsarbeidet pågår, men vi har ikke lyktes med å finne noen klar smittevei. 3 personer i Lunner satt i karantene, i tillegg til 3 personer i en annen kommune. Det er første tilfellet i Lunner siden 6. juni.


-Dette er et sporadisk tilfelle, som viser hvor viktig det er at vi alle er nøye med smitteverntiltak i det daglige, som håndhygiene, avstand, og å unngå store sosiale sammenkomster, sier kommuneoverlege Bjarne Oure. 

Den smittede har hverken vært i utlandet, deltatt på større sosiale sammenkomster eller vært i nærkontakt med noen med mistenkt eller påvist covid-19. Vedkommende har av sosiale arenaer kun besøkt vanlige butikker, slik de fleste av oss gjør. Ifølge Oure har vedkommende oppgitt å ha vært nøye både før og etter symptomene dukket opp. Personen fikk forkjølelsesymptomer, og tok en rutinemessig test tirsdag. Resultatene kom i dag torsdag, og viste altså positivt utslag. Vedkommende har bevisst begrenset kontakt med andre etter at symptomene dukket opp, og er nå naturligvis i isolasjon.

-Pasienten hadde milde, men klassiske koronasymptomer. Vi er per nå ikke bekymret for pasienten, utdyper Oure.

Kommuneoverlege Oure minner om at smitte uten klar smittevei betyr at vi har smitte i samfunnet vi ikke har kontroll på, og at den eneste måten å hindre spredning er at alle er nøye med tiltakene vi etter hvert kjenner så godt. Han oppfordrer også til å teste seg, selv ved milde symptomer.

-Bare slik kan vi relativt raskt få et bilde av omfanget av smitten, og få kontroll på utbruddet, avslutter kommuneoverlege Oure.

Per 23/9 er det totalt avlagt 1429 koronatester i Lunner kommune. Denne uka er det fra mandag til onsdag avlagt 56 tester.

Har du feber, hoste eller redusert lukt- og smaksans? Bestill en test ved å kontakte vårt koronateam på telefon 91110580 (åpen mellom 10 og 20).