Nyhetsoversikt

korona hurtigtest

Koronastatus i Lunner

Økende omikrontrend

Nyttårshelgen ble for mange tilbrakt i isolasjon etter påvist koronasmitte. Slik var romjulen i Lunner med tanke på covid-19. 


I årets siste uke ble det påvist 52 nye tilfeller av covid-19 i Lunner. Dette er noe høyere enn uke 51, hvor tallet var 37.  

- I starten av uke 52 var det rolig med få registrerte tilfeller i juledagene, men torsdag 30. desember fikk vi inn 18 nye positive, forteller kommuneoverlege Bjarne Oure. 

Mest omikron 

Kommuneoverlegen kan fortelle at mange av smittetilfellene har skjedd i forbindelse med mindre selskaper i julehøytiden. Det er ikke snakk om smitteutbrudd.  

- Det er en stor risiko for at vi nå vil se en ytterligere smitteøkning i Lunner, dette vil i hovedsak skyldes smitte videre innad i familier. Vi ser at det overveiende omikron-varianten som avdekkes nå, sier Oure. 

I romjulsuka var det en spredt aldersfordeling på de som har blitt smittet fra barn under 12 år og over 70 år. Aldersgruppen 20 – 30 år skiller seg noe ut denne uka, hvor man finner 18 av de nye smittetilfellene. 

Skoletesting 

Elever og ansatte ved skolene og barnehagene i Lunner ble testet for covid-19 i forkant av skolestart. Skolene i kommunen startet opp på rødt nivå, og denne uka blir det gjort en vurdering på hvilket nivå skolene skal være på den kommende perioden. Barnehagene i Lunner er fortsatt på gult nivå. 

Les mer her - Skolene i Lunner settes på rødt nivå


Oppfriskningsdose til voksne 

I romjulen var det satt av to dager til vaksinering, og til sammen 3050 personer har fått satt oppfriskningsdosen i kommunen. Med dette har vi tilbudt alle gruppene som skal prioriteres og har 4,5 måneders intervall vaksinering. 

Gjennom hele januar er det satt av to dager til vaksinering i uka, og alle voksne over 18 år, hvor det har gått minst 4,5 måneder siden man fikk dose 2 kan nå bestille time til oppfriskningsdose.  

- Vi er klare for vaksinering av alle over 18 år fremover i januar og februar. Det kommer også til å bli satt opp noen dager med drop-in vaksinering på kveldstid, forteller koronakoordinator Camilla Worvik Orbraaten.  

Bestill time til vaksinering her
 

Status antall

Aktivt smittede under oppfølging:

44

Antall smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene

772,5 (Oslo: 1694)

Trend

Synkende

 

Innlagte på sykehus

0

Døde

1

Totalt påvist siden pandemien startet

579

Siste tilfelle

03.01.2022