Nyhetsoversikt

Helsestasjonen

I tråd med nødvendige smitteverntiltak

Oppfølging og kontroller på helsestasjonen i koronatider

Samfunnet åpnes gradvis. Også på helsestasjonen!
Helsedirektoratet har gitt oss en veileder som anbefaler normal aktivitet på helsestasjonen - i tråd med nødvendige smitteverntiltak.

 


For at det skal være trygt å komme til oss på helsestasjonen, gjør vi dette:

  • Du er frisk når du kommer til oss! Barn, foresatte og gravide som er i karantene, har symptomer på sykdom eller er syke skal ikke komme på helsestasjonen.
  • Alle leker er ryddet bort for å hindre smittespredning, ta gjerne med egen leke!
  • Vi begrenser hvor mange som får komme til helsestasjonen samtidig, så du vil sjelden møte andre hos oss nå. Vi setter vaksiner tidlig i konsultasjonen, slik at dere ikke må vente 20 minutter etter at konsultasjonen er over.
  • Vi legger opp til minst mulig bruk av venterom.
  • Alle overflater overflatedesinfiseres mellom hver kontroll.
     

Vask hender – både når du kommer og når du går!
barnehender, håndvask, såpe

 

Det oppfordres til å komme til oppsatt tid.

Hvem kan følge barnet på helsestasjonen?
Barn som skal på helsestasjonen følges helst av én forelder såfremt det ikke er særlige behov som gjør at to må følge barnet. Søsken bør ikke tas med på konsultasjoner. Unntak er hvis foreldre ikke kan komme uten å ta med søsken, og de må da være friske

Barselgrupper kan vi i en periode ikke ha på helsestasjonen. Vi setter igang trilleturer og legger til rette for at dere kan utveksle kontaktinfo.
Trilleturer; små grupper, avstand og god hånd- og hostehygiene er fortsatt viktige forholdsregler!
Trude jordmor og Trude fysioterapeut har laget informasjonsvideoer om «Det nyfødte barnet» og «Barseltiden» som sendes ut til dere som skulle ha vært på 4 ukersgruppe. Vi håper at vi etter sommeren kan starte opp igjen med barselgrupper slik vi er vant med. 

Hjemmebesøk, både av jordmor og helsesykepleier, har frem til nå vært erstattet (av smittevernhensyn) med konsultasjon på helsestasjonen. Fra juni kan vi igjen planlegge hjemmebesøk. God hånd- og hostehygiene er viktig, samt at alle er friske.

Gravide
Vi ønsker å følge deg opp som vanlig i svangerskapet. Ta kontakt før avtalt time hvis du ikke er frisk.

Drop-in
Vi har fortsatt ikke drop-in som ikke er avtalt på forhånd. Ring oss og bestill time – enten videosamtale eller at du kommer til oss på helsestasjonen. Hvis du lurer på vektøkning, er det fullt mulig å veie barnet hjemme og ringe oss for vurdering av vektutvikling. Både badevekt, kjøkkenvekt, bagasjevekt kan brukes, dog er det viktig det gjøres forsvarlig!

fysio utvikling barn

Kontakt oss på helsestasjonen hvis du har spørsmål:
613 24 200 (mandag-fredag 08.15-12.00)