Bruk refleks

Refleksdagen 19. oktober

Har du opplevd å nesten kjøre på noen du ikke kunne se i mørket, eller at bilene har kommet altfor nær deg når du er ute og går? Da er du ikke alene! Bruk refleks så fjerner du nesten helt risikoen for at det skjer en ulykke i mørket.

Kari Traa er årets refleksdesigner

Hvert år inviterer Trygg Trafikk en designer eller kunstner til å lage årets refleks. Kari Traa har designet årets reflekser! 

– Refleks er kjempeviktig! Jeg har prøvd å designe refleks med humor og eleganse som de fleste vil gå med. Uansett om du er på vei til trening, jobb, skole eller fest må du sørge for å være synlig i mørket, sier Kari Traa.


Kun 4 av 10 bruker refleks!

De fleste vet nok at de skal bruke refleks, men i virkeligheten er det kun 4 av 10 voksne som gjør det. Aller dårligst er voksne. Vi tar på oss mørke klær og haster ut i mørket. Heldigvis sørger omtrent alle foreldre for at barna har refleks i mørket.

 

Refleksdagen 19. oktober

Refleksdagen er i år 19. oktober. Det er på høy tid at refleks nå settes på klær, bager og ryggsekker. Husk at du trenger refleks selv om det er gatebelysning. De fleste fotgjengerulykkene skjer i byer og sentrumsgater.

 

Hvilken reflekstype virker best?

Det finnes massevis av reflekser på markedet. Noen er både fine og effektive, mens andre gir nesten ingen effekt. Derfor skal du se etter reflekser som har CE-merke. Disse virker godt i mørket.
Aller best er reflekser som henger og dingler langs siden fordi disse reflekterer lyset godt. Også slapwraper som du fester rundt arm eller fot er bra.

Du kan lese mer på Trygg Trafikk