Klimaheltkampanjen

Ta utfordringen - bli en klimahelt!

Klimaendringene er blant vår tids største utfordringer. Mange vil gjerne bli mer klimavennlige, men vet ikke helt hvordan de skal gjøre det. Det har vi lyst til å gjøre noe med.


Denne høsten fram til 1. november 2019 arrangerer vi derfor kampanjen #klimahelt, rettet mot innbyggerne i ni kommuner på Østlandet. Målet er å få flest mulig til å leve mer klimavennlig i det daglige, gjennom å bli mer bevisste og endre sine vaner på ett eller flere områder.


Du kan vinne elsykkel

Kampanjen er lagt opp som en utfordring der du skal prøve å redusere ditt personlige klimafotavtrykk i minst 4 uker på ett eller flere av disse områdene:

  • mat
  • transport
  • forbruk
  • bolig

Vi oppfordrer både alle innbyggere over 13 år til å delta. Alle som deltar er med i trekningen av miljøvennlige premier, blant annet en elsykkel. Det er enkelt å delta: Alt foregår via en digital plattform på klimahelt.no som du kan bruke både på mobiltelefon og PC.
 
Meld deg på her!
 
I tilknytning til kampanjen blir det gjennomført en rekke aktiviteter i deltakerkommunene – både informasjonsmøter, kurs, rådgivning og andre ting som kan gi deg nyttig kunnskap om hvordan du kan bli mer klimavennlig.
 
Det vil også bli avholdt egne konkurranser for bedrifter og videregående skoler.


Sjekk eget klimafotavtrykk

Før du bestemmer deg for om du vil bli med, kan du sjekke din «klimaheltstatus» på klimahelt.no for å se hvor klimavennlig du egentlig lever. Her vil du også få forslag til hva du kan gjøre for å bli bedre på dette. Sjekk også ut facebooksiden Klimahelt 2019.

 

Mer om kampanjen

#Klimahelt-kampanjen arrangeres av kommunene Asker, Gjøvik, Gran, Hurum, Jevnaker, Lunner, Lillehammer og Østre Toten samt Oppland fylkeskommune, med støtte fra Miljødirektoratet, Innovasjon Norge og Akershus fylkeskommune. Vi samarbeider med Ducky, Ferskvann og Framtiden i våre hender.