Nyhetsoversikt

corona_970x546

Nasjonale retningslinjer for Lunner fra mandag

To smittede denne uka - lettelser i tiltak fra mandag

I løpet av uka fikk vi to nye smittede, men ingen nye i karantene. Fra og med mandag er Lunner ute av de strengere smitteverntiltakene for Viken, og de nasjonale retningslinjene gjelder.


To nye smittede ble registrert denne uka, en på onsdag og en på torsdag. Begge er kjente nærkontakter av tidligere smittede og har værti karantene. Derfor har de ingen nye nærkontakter som kommer i karantene. 

Nasjonale retningslinjer fra mandag

I lengre tid har Lunner vært iomfattet av de strengere tiltakene for kommuner i Viken, først i tiltaksnivå 5A, og siden 12. april nivå 5B. Tiltakene har hatt stor påvirkning på mange og har gått ut over virksomheter i enkelte bransjer, og særlig serveringsbransjen har vært rammet av svært omfattende begrensninger. Når smittesituasjonen etterhvert har kommet mer under kontroll i noen deler av regionen, har regjerningen besluttet å lette på reglene for noen av kommunene i Viken. Lunner er en av disse. En del kommuner er fortsatt på nivå A og B. 

De nasjonale reglene og retningslinjene er fortsatt ganske restriktive, og vi oppfordrer alle til å sette seg godt inn i dem. De viktigste lettelsene handler om mulighet for idrett og aktivitet både for unge og voksne, samt for arrangementer. Se regjeringens egen redegjørelse, eller denne siden på Helsenorge.no. 

-Lunner kunne selv besluttet å innføre lokale forskrifter og retningslinjer som var strengere enn de nasjonale, men vi har vurdert situasjonen slik at det ikke er nødvendig nå, sier ordfører Harald Tyrdal, som forteller at formannskapet behandlet spørsmålet på torsdag. 

nasjonale retningslinjer korona[1].JPG

Klikk her for høyoppløst bilde av plakaten med nasjonale retningslinjer.